Verhuurder2019-01-23T20:37:51+00:00
Wat is de groene kaart en waarom is deze belangrijk?2019-02-21T16:02:48+00:00

De groene kaart is een internationaal erkend verzekeringsbewijs voor motorvoertuigen. Hierop staan onder andere het dekkingsgebied van het voertuig, de verzekeraar van het voertuig.
Je dient de groene kaart aan de huurder mee te geven tijdens de overdracht of de groene kaart behoort in de camper aanwezig te zijn bij vertrek.

Is mijn camper wel geschikt om op B2B Campers website te zetten?2019-02-28T08:42:28+00:00

Op B2B campers website staan campers in alle soorten en maten. Realiseert u zich vooral dat uw camper nooit té nieuw, té oud, té groot, of té klein is. Voor iedere camper zijn geïnteresseerde huurders te vinden. Alles kan, zolang hij maar veilig is.

Gaat de wegenbelasting omhoog bij particuliere verhuur?2019-02-21T15:50:26+00:00

Nee. De belastingdienst stelt dat bij bedrijfsmatige verhuur het “halftarief” geldt. Zolang de verhuur dus niet bedrijfsmatig is, betaalt u het “kwarttarief”

Als een huurder schade rijdt, gaat dit dan van mijn schadevrije jaren af?2019-02-21T16:11:00+00:00

ls er schade en deze valt onder uw eigen risico, hoeft u dit niet te melden bij de verzekeringsmaatschappij. Wij betalen u het schadebedrag uit van de borg. U heeft dan geen terugval in uw schadevrije jaren.

Wanneer de schade wel boven het eigen risico valt is het te overwegen de schade in te dienen bij uw verzekering. In dat geval krijgt u nog steeds het eigen risico via ons uitbetaald, maar vergoedt de verzekering de schade boven dit bedrag. De terugval in schadevrije jaren, en de verhoging van de premie hierdoor zijn gevolgen waar wij helaas niet zoveel aan kunnen doen. Dit hoort een beetje bij het risico van het verhuren van uw camper. De enige mogelijkheid om dit te voorkomen is om een no claim beschermer te nemen bij uw verzekering.

Hoe snel ontvang ik huuraanvragen?2019-02-28T08:20:53+00:00

Wanneer B2B Campers uw gegevens van de camper op de B2B Camper website heeft geplaatst. Kunt u daarna al aanvragen ontvangen. Over het algemeen geldt dat er meer vraag dan aanbod is. Dus als u een redelijke prijs vraagt, is de kans groot dat u binnen niet al te lange tijd uw eerste aanvraag ontvangt.

Hoeveel huur moet ik vragen voor mijn camper?2019-02-28T08:23:28+00:00

Voor het bepalen van uw verhuurprijzen start u met het bepalen uw hoogseizoentarief (juli en augustus), vervolgens rekent u circa 70% van dit tarief voor het middenseizoen (juni en september) en ongeveer 55% voor het laagseizoen (de rest van het jaar).
Als verhuurder kunt u het beste een iets lager tarief dan vergelijkbare campers instellen, aangezien huurders uw advertentie zullen vergelijken met advertenties met bestaande recensies. Als u eenmaal een paar recensies heeft ontvangen, zou u stapsgewijs kunnen beginnen met het verhogen van uw prijs.

Waarom moet ik verhuren via B2B Campers?2019-02-28T08:48:28+00:00

Vanwege onze geavanceerde website wordt onze website veel bezocht door potentiële huurders. En is een verhuurovereenkomst via B2B Campers snel, gemakkelijk en goed geregeld. Wij regelen alles om u te helpen met het verhuren van uw camper op de momenten dat deze stil staat. Wij regelen alles, van a tot z, voor u! Hiernaast verdient u met ons uw kosten aan uw camper, of meer, terug.

Onderhoud aan de camper?2019-02-28T10:44:56+00:00

B2B Campers of verhuurder dienen bij het afhalen van de camper, de huurder een gedetailleerde instructieboekje ter beschikking te stellen over de werking van de camper en de toebehoren.
B2B Campers of verhuurder levert de camper met een volle brandstoftank, lege watertank, lege afvalwatertank en van binnen en buiten volledig schoongemaakt. Aan het einde van de huurperiode dient de camper van binnen schoon te zijn, de afvaltanks geledigd en een volle brandstoftank. Is dit niet het geval dan zal een bedrag van €150 ingehouden worden van de waarborgsom. Schoonmaken buitenzijde is voor B2B Campers of de verhuurder dus mag vies worden ingeleverd.

Wijziging en annulering van de boeking door de verhuurder.2019-03-07T15:11:23+00:00
Wanneer u als verhuurder de boeking wilt wijzigen en er is nog geen aanbetaling voldaan, kunt u dit afstemmen met B2B Campers. Als u de data van een boeking wilt wijzigen als er wel een aanbetaling is gedaan dan dient u dit eerst te overleggen met B2B Campers. Als B2B Campers akkoord gaat met de data wijziging kunnen zij in overleg met de huurder de huurperiode en de prijs voor de huurder wijzigen. Kijk voor meer informatie over het annuleren van een (definitieve) boeking in artikel 14 van de huurvoorwaarden.
Bij annulering door de verhuurder van een definitieve boeking zal de huurder volledig terugbetaald worden en vervalt zijn verdere betaalverplichting. De verhuurder wordt niet uitbetaald. Deze annulering geldt als een toerekenbare tekortkoming van verhuurder, op grond waarvan verhuurder aansprakelijk is voor directe schade van huurder en eventuele meerkosten voor het huren van een alternatieve camper, tenzij er sprake is van overmacht aan de zijde van verhuurder. Deze overmacht moet door verhuurder worden aangetoond. B2B Campers beslist of er sprake is van overmacht. Op deze annulering kunnen administratie- onderzoeks- en andere handlingkosten in rekening worden gebracht.

 

Hoe werkt het verhuren van een camper?2019-03-07T15:22:11+00:00

Plaats geheel vrijblijvend een advertentie.
Via het online toevoegen proces geven wij u eerst een indicatie hoeveel het verhuren van uw camper op kan leveren. U kunt daarna kiezen om een consultatiegesprek met B2B Campers te plannen of u kunt direct uw camper op onze website plaatsen. De keuze is aan u! Zodra uw advertentie geplaatst is zullen de huuraanvragen spoedig volgen.

Ontvang huuraanvragen.
Uw camper is geplaatst! Om te zorgen dat u meteen veel aanvragen krijgt, wordt u een tijdje boven in de zoekresultaten geplaatst. Hierdoor krijgt u ook een goed beeld hoeveel interesse er is in uw camper! U wordt via de e-mail op de hoogte gesteld als er iemand interesse heeft in uw camper. Zodra u serieus overweegt een aanvraag te accepteren, helpen wij u hier graag bij.

Accepteer aanvragen.
U bepaalt uiteindelijk of u een huurverzoek accepteert of niet, het is immers uw camper die verhuurd wordt. De huurder stuurt u een persoonlijk bericht waarin hij of zij vertelt wat zijn of haar vakantie-plannen zijn en waarom uw camper zo aantrekkelijk voor hem of haar is. Mocht u dan nog niet overtuigd zijn, dan kunnen wij altijd nog bemiddelen voor u. Door de aanvraag te accepteren gaat u akkoord met de huurvoorwaarden.

B2B Campers verifieert de huurder.
Voor het betalen van de reservering wordt de huurder gevraagd om zijn/haar rijbewijsnummer in te vullen. B2B Campers controleert vervolgens de identiteit van de huurder, geldigheid van het rijbewijs en controleert zwarte lijsten.

Huurder betaalt.
B2B Campers regelt de aanbetaling, restbetaling en waarborgsom betaling. Zodra een huurder de aanbetaling heeft voldaan, is de reservering definitief.

Waarborgsom en eigen risico.
Het eigen risico voor huurders bedraagt bij campers € 950,- per gebeurtenis en is gelijk aan de waarborg-som. B2B Campers incasseert de waarborgsom voor vertrek. Bij een reservering korter dan 10 dagen kan de huurder ook de waarborgsom autoriseren, waarmee het bedrag niet overgemaakt hoeft te worden.

De huurder brengt de camper terug.
In de meeste gevallen komt de camper schoon en ongedeerd terug. In het geval dat er toch iets mis is gegaan, regelt B2B Campers de schadeformulieren, verzekeringsaangifte en de afhandeling met de garage zodat u hier geen werk aan heeft. Op deze manier kunt u zonder zorgen de huurder met uw camper op vakantie laten gaan!

Wanneer kan ik mijn huuropbrengsten op mijn rekening verwachten?2019-03-07T15:37:56+00:00

B2B Campers betaalt u de huursom na 7 dagen, na de startdatum van de huurperiode uit. Dit doen we zodat we zeker weten dat de huurders met uw camper op pad zijn. Houd rekening met enkele dagen verwerkingstijd van uw bank (in het weekend voeren de banken geen betaalopdrachten uit).

Hoe werkt het belastingtechnisch als ik particulier mijn camper verhuur?2019-03-07T15:35:22+00:00

U kunt uw camper particulier verhuren om hier extra inkomsten mee te genereren.
Gemiddeld kunt u als particulier tot € 5.000,- à € 6.000,- belastingvrij verhuren. Het betreft hier  transacties tussen consumenten waarover je geen BTW hoeft te betalen. Zodra u uw camper op een commerciële manier gaat verhuren is er sprake van bedrijfsvoering en betaalt u wel BTW en ook wegenbelasting. Bij deze manier van verhuren dient u ook uw verhuurinkomsten op te geven bij de Belastingdienst. Informeer hierover bij de Belastingen.